Sfaturi pentru alegerea unei pilote pentru sezonul rece

Sfaturi pentru alegerea unei pilote pentru sezonul rece

Temperaturile foarte scazute de afara, racelile frecvente, lipsa unei temperaturi constante in casa sau produsele de dormit nepotrivite tie sau anotimpului sunt doar cateva dintre elementele care iti pot transforma somnul in momente prelungite de disconfort. Din fericire, poti face ceva pentru a-ti imbunatati calitatea somnului si, evident, a multiplica momentele de relaxare si bucurie, fie ca le petreci acasa alaturi de cei dragi sau la birou.

Poate pentru ca iti sunt atat de aproape zi de zi nici nu te-ai gandit sa le iei in considerare, dar produsele de dormit precum lenjeria de pat, pernele, salteaua sau pilota sunt cele care iti influenteaza cel mai mult perioadele de odihna. Daca te afli in cautarea unei noi pilote sau simti ca cea pe care o ai nu iti mai este potrivita, e timpul sa cumperi una noua.

 

Trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte:
• Masoara cu atentie patul – pilota trebuie sa acopere marginile patului, asa ca daca vei stii dimensiunea saltelei iti va fi mult mai usor sa o gasesti pe cea potrivita tie. Mai mult decat atat, numarul persoanelor care dorm in acelasi pat e si el important.
• Specialistii recomanda pilotele din puf sau pene sau cu umplutura bumbac – sunt foarte calduroase si confortabile, avand cusaturi de diverse forme ce permit ca puful sa fie distribuit uniform pe suprafata pilotei. Totusi, daca alergiile nu obisnuiesc sa te ocoleasca, poti apela la pilotele din material bumbac hipoalergenic menite sa tina deoparte acarienii.
• Alege o alternativa simpla, mai exact pilotele potrivite tuturor anotimpurilor – astfel, indiferent daca o vei folosi primavara sau iarna, somnul tau nu va fi afectat de supraincalzire sau senzatii de racoare.

 

 

Pilotele sunt, de asemenea, de mai multe tipuri, asa ca alegerea trebuie sa depinda si de caracteristicile detinute de fiecare dintre ele:
• Pilotele sintetice – nanofibra imita destul de bine puful de gasca si este prietenoasa cu pielea, astfel ca nu provoaca alergii. Este o fibra elastica care nu absoarbe praful si permite o buna circulatie a aerului in interiorul materialului.
• Pilotele naturale – majoritatea realizate din puf si pana de gasca, bambus sau lana, acestea au o structura foarte fina, tin la distanta acarienii si alti alergeni avand proprietati antimicrobiene si ofera confortul necesar unui somn odihnitor.

 

Un somn odihnitor este cel mai bun remediu pentru perioadele stresante in care ai nevoie de concentrare si un strop de energie in plus. Nu uita: ‘O zi frumoasa incepe noaptea’.