Cand trebuie sa schimbi salteaua?

Cand trebuie sa schimbi salteaua?

Salteaua îţi dă semnale care, interpretate corect îți spun „Schimbă-mă!”.

Dar e greu să-ţi dai seama cu exactitate momentul în care trebuie să îţi schimbi salteaua. Tocmai de aceea îţi prezentăm 5

semne, mai exact 5 indicii că ar trebui să achiziţionezi o saltea nouă:

 

1. Daca te „răsuceşti” şi te „foieşti” în pat şi nu ai probleme de sănătate Poţi judeca prin eliminare: ai mâncat ceva greu la cină? Nu. E frig sau cald în dormitor? Nu. Ai probleme cu coloana, urmezi un tratament sau mergi la medic? Nu. Atunci salteaua ar trebui „pusă sub acuzare”.

 

2. Daca salteaua nu s-a uzat, în schimb s-a schimbat corpul tău

 

3. Undeva există o saltea 100% pentru tine. În ce proporţie ţi se potriveşte actuala ta saltea? În ultimii ani, gama de saltele s-a diversificat într-atât încât modelele existente acoperă orice deziderat, fie el exotic sau imposibil în urmă cu câţiva ani. În plus, inovaţiile tehnologice îţi pot oferi la o saltea chiar mai mult decât te aştepţi.

 

4. Te sufoci, te îmbolnăveşti mai uşor sau devii alergic? Pot fi particulele nocive și microbii din aer sau poate fi salteaua ta. Când vrei să afli cauza pentru pericolele invizibile ce îţi pun în pericol sănătatea, nu poţi judeca prin eliminare, ci prin adăugare. Pot fi mai mulţi factori şi trebuie să îi găseşti pe toţi. Trebuie să ştii că salteaua ta poate ascunde acarieni, alergeni, particule nesănătoase de care nu mai ai cum să scapi.

 

5. Salteaua te poate înşela. O „relaţie” mai lungă de 7 ani cu ea se va termina printr-o despărţire dureroasă pentru tine. Poate fi cea mai minunată saltea, pur şi simplu după aproximativ 7 ani, performanţele ei scad simţitor, chiar dacă nu observi acest lucru. Obişnuit cu capriciile ei, vei dormi în continuare pe ea, fără să realizezi că are de suferit calitatea somnului tău şi, drept urmare, calitatea vieţii tale.

 

Fii rezonabil şi gândeşte-te la înlocuire, pentru a simţi din nou beneficiile odihnitoare ale somnului.