Blog

Emotiile - 100 de secrete pentru un somn de vis

Publicat pe 09.10.2018.

Indiferent de tipul lor, emotiile puternice interfereaza cu capacitatea organismului de a adormi si de a se odihni. Evita discutiile aprinse la ceas de seara, gandurile negative si orice alte surse de stres psihic si emotional, pentru ca determina creierul sa ramana in alerta.

Despre somn

Publicat pe 21.09.2018.

Exista lucruri legate de somn de care probabil nici nu ai auzi. Poti afla acum despre ele in cele ce urmeaza.

Alergii la copii

Publicat pe 18.09.2018.

Alergia reprezinta o reactie de hipersensibilitate dobandita a organismului unei persoane la contactul fie cu anumite substante alergene, care in mod normal sunt inofensive (par, praf, polen, ciocolata, peste, lapte), fie cu un produs medicamentos sau cu o anumita bacterie.

Ceasul - 100 de secrete pentru un somn de vis

Publicat pe 13.09.2018.

Cumpara-ti un ceas desteptator si scoate din camera telefonul mobil. Smartphone-urile pot sa fie o sursa de stres pe parcursul zilei si apropierea de ele iti poate cauza anxietate, chiar si atunci cand sunt fara sonor sau pe modul vibratie.

Baia de Seara - 100 de secrete pentru un somn de vis

Publicat pe 06.09.2018.

O cada plina ca apa calda iti va ridica usor temperatura corporala. Descresterea temperaturii corpului atunci cand iesi din cada mimeaza procesul natural prin care trece corpul atunci cand se pregateste sa adoarma. In plus, o baie calda inainte de culcare asigura si o calitate mai buna a somnului.

Dormitul pe lateral - efecte benefice

Publicat pe 29.08.2018.

Noi studii specifice neurostiintei clarifica aspecte importante legate de somn si spun dormitul pe lateral ajuta la inlaturarea reziduurilor chimice din creier si, deci, la scaderea riscurilor de dezvoltare a anumitor boli neurologice.