Fiecare zi cu succes incepe cu un somn bun

Fiecare zi cu succes incepe cu un somn bun

Ce fac oamenii de succes inainte de culcare?

Toata lumea stie cat de important este sa dormim suficient si eficient. Lucrurile pe care le facem inainte de culcare ne pregatesc pentru succesul de maine. Dar stim cat de dificil poate sa fie sa adormim cand suntem stresati, mai ales acum, in situatia mondiala cu noi provocari atat pe plan profesional, cat si pe plan personal.
Obiceiurile, rutinele inainte de culcare sunt esentiale si pentru oamenii de succes, care depind de un somn suficient si eficient pentru zilele lor aglomerate. De aceea ar fi esential sa invatam de la ei si sa adoptam si noi rutinele lor ca sa putem sa relaxam si sa adormim in perioadele stresate.
Noi am adunat in 6 puncte ce fac oamenii de succes chiar inainte de culcare.

1. Planifica ziua urmatoare

Oamenii de succes nu asteapta pana dimineata pentru a se pregati pentru o zi de succes. Incep cu o seara inainte. Directorul American Express se pregateste in fiecare seara pentru ziua urmatoare, pregateste o lista cu lucrurile cele mai importante si incepe cu ei chiar dimineata, iar lucrurile „mici”, mai putin importante urmeaza dupa aceea.

„Inainte de orice altceva, pregatirea este cheia succesului”.
Alexander Graham Bell

2. Fac o plimbare seara

Dupa o zi lunga, CEO-ul companiei Buffer face o plimbare inainte de a merge la culcare pentru a se relaxa. Un studiu a aratat ca mersul pe jos poate creste creativitatea, langa faptul ca ajuta creierul sa se relaxeze dupa o zi lunga si stresanta. Este suficient sa facem putin de miscare cel putin 30 de minute pe zi si facem deja progrese semnificative catre succes.

3. Citesc

Expertii sunt de acord ca cititul este ultimul lucru pe care il fac oamenii de succes inainte de culcare. Se stie ca presedintele Barack Obama si Bill Gates citesc cel putin o jumatate de ora inainte de culcare.
Michael Kerr, vorbitor international de afaceri si autor al cartii „You Can’t Be Serious! Putting Humor to Work”, spune ca cunoaste numerosi lideri de afaceri care economisesc din timpul lor chiar inainte de culcare pentru cititul. Citirea unei carti inainte de culcare reduce stresul si va poate ajuta, de asemenea, sa adormiti mai repede.

4. Inchid widgeturile, se deconecteaza complet

Pana la aparitia iluminatului artificial, soarele a fost sursa principala de iluminare, iar oamenii si-au petrecut serile intr-un intuneric relativ. Acum, in majoritatea statelor lumii, serile si noptile sunt iluminate, iar noi ne putem bucura de toate posibilitatile si facilitatile care decurg din acest acces usor la lumina dupa apunerea Soarelui. Lumina albastra de pe telefon sau calculator imita stralucirea soarelui, care ii spune creierului sa nu mai produca melatonina, hormonul esential care anunta corpul cand este timpul sa ne trezim si cand este timpul sa dormim.
Este posibil sa platim un pret deloc de neglijat pentru accesul la lumina nocturna, considera expertii de la Harvard Medical School. Pe timp de noapte, lumina artificiala perturba ceasul biologic al organismului, adica ritmul circadian. Prin urmare, calitatea si durata somnului sunt afectate. Mai mult, exista studii care arata ca lumina artificiala din timpul noptii poate contribui la aparitia a numeroase afectiuni, printre care obezitate, diabet zaharat, boli de inima si cancer.
Specialistii propun sa acordati o perioada de cel putin o jumatate de ora intre momentul in care ati citit ultimul e-mail si momentul in care va culcati.
Arianna Huffington, cofondator, presedinte si redactor-sef al The Huffington Post dupa o prabusire din cauza epuizarii si-a reinnoit abordarea ei despre importanta somnului de calitate. Asa cum a detaliat in cartea sa, „Thrive”, nu aduce iPad-urile, Kindle-urile, laptopurile si orice alte electronice in dormitor.

5. Mediteaza

Oamenii de succes se concentreaza nu numai pe corpurile si sarcinile lor, ci si pe mintea lor. Meditatia este esentiala pentru aceasta, o sarcina zilnica si usoara. Trebuie sa-ti aduni gandurile in fiecare dimineata sau seara si sa-ti rezumi sarcinile, obiectivele din ziua respectiva. In acest fel, cu siguranta mergeti pe drumul cel corect. Puteti sa utilizati aplicatie pentru o meditatie de succes – veti gasi o multime de lucruri gratuite pentru a va bucura profund de gandurile voastre. Daca este posibil ascultati muzica relaxanta timp de 20 de minute chiar inainte de a adormi. De asemenea, va va ajuta sa adormiti pasnic. Bill Gates, Will Smith, Michael Jordan, Kobe Bryant, Jennifer Lopez sunt numai cativa dintre oamenii de succes care sustin ca meditatia le ajuta in relaxare dupa o zi stresanta.

6. Se culca si se trezesc devreme

Ultimul, dar poate unul dintre cele mai importante si fundamentale lucruri care va vor ajuta in viata de zi cu zi este somnul planificat. Este mult mai usor sa ne organizam ziua daca ne culcam si ne trezim cam la aceeasi ora. Somnul si odihna sunt esentiale pentru performanta de succes. Incercati sa construiti un sistem in viata dvs. in acest sens, astfel incat sa puteti organiza alte lucruri mult mai usor. Straduiti-va sa dormiti 6-8 ore pe zi, in fiecare zi. Barack Obama, Elon Musk dorm 6 ore pe zi, Bill Gates, Jeff Bezos confirma ca dorm 7 ore pe zi.

Ultimele lucruri pe care facem inainte de culcare tind sa aiba un impact semnificativ asupra starii noastre de spirit si a nivelului de energie de a doua zi, deoarece determina adesea cat de bine si cat dormim.