Influenta somnului asupra tenului

Influenta somnului asupra tenului

Este vara, concediile si vacantele sunt in toi, iar somnul cade pe un plan secund in detrimentul distractiei. Desi o gura de aer si multe plimbari nu strica nimanui, e bine sa stii ca lipsa somnului poate avea, in timp, efecte nocive asupra sanatatii tale, in special asupra tenului.

Putinele ore de odihna incep sa se citeasca pe chip daca nu se gaseste un echilibru intre munca, distractie si perioadele atat de necesare de odihna. Stilul de viata modern ne determina sa fim cat mai conectati, atat in mediul online cat si in realitatea cotidiana, toate aceste lucruri devin mai importante decat cele cateva ore de somn. Perioadele de odihna ne ajuta sa ne reincarcam bateriile si sa fim pregatiti pentru o noua zi, lipsa acestora ne poate dauna sanatatii fizice si psihice.

 

Un somn sarac este calea sigura catre o crestere a riscurilor de imbatranire ale pielii, pierderii elisticitatii, dar si diferentele de pigmentare. Conform unui studiu realizat de cercetatorii Universitatii Spitalului Case Medical Center din SUA, lipsa de somn duce in timp la distrugerea barierei de protectie impotriva razelor solare atat de nocive.

 

 

 

 

Efectele oboselii apar in timp, dar sunt foarte vizibile, in special la femei. Porii dilatati, cearcanele, tenul pamantiu si lipsa stralucirii duc la un aspect imbatranit al pielii. Mai mult decat atat, un ritm de viata alert si neglijent din punct de vedere al orelor de odihna poate lasa loc unor consecinte precum: impiedicarea regenerarii pielii, scaderea imunitatii, agravarea bolilor de piele si favorizeaza celulita.Urmele vizibile de pe ten pot fi ameliorate doar cu un program de odihna adecvat si mentinut pe o perioada indelungata, astfel incat organismul sa se obisnuiasca si sa aiba timp sa isi revina. Desi multe femei apeleaza la tot soiul de tratamente faciale, cheia pentru un ten perfect este mai simpla decat credeai: un somn sanatos de aproximativ 7-8 ore pe noapte. Acesta influenteaza decisiv felul in care aratam, de la piele si calitatea firului de par pana la factorul psihic. Specialistii recomanda un program de somn bine pus la punct pentru o stare de spirit energica, un par plin de vitamine si o piele sanatoasa si stralucitoare.

Analizeaza-ti ritmul de viata, calculeaza-ti activitatile zilnice in raport cu orele de somn pe care le dormi si fa-ti un program de odihna potrivit stilului tau. Organismul iti va multumi in timp!